Η εταιρεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το έτος 2008, με έδρα τον Ν. Ξάνθης, από τους κ. Αλέξανδρο Εκμεκτσή Πολιτικό Υπομηχανικό,  Αθανάσιο Εκμεκτσή Πολιτικό Μηχανικό και Δημήτριο Εκμεκτσή Υπεύθυνο Παραγωγής.  Κύρια δραστηριότητα της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. είναι η παραγωγή και διακίνηση ετοίμου σκυροδέματος.  Η πολυετής εμπειρία του ιδρυτή της στην κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων αποτελεί εχέγγυο της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της.

Βασική επιδίωξη αλλά και κεντρικό στοιχείο του στρατηγικού  σχεδιασμού της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. αποτελεί η παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων σε συνδυασμό με την άρτια και άμεση εξυπηρέτηση και υποστήριξη των πελατών της.

Η μονάδα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος στο 3ο χλμ Ξάνθης – Καβάλας, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2008, αποτελεί την επιτομή της τεχνολογία στον τομέα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος, με τον πλέον σύγχρονο και πλήρως αυτοματοποιημένο εξοπλισμό παραγωγής. Για τον έλεγχο των πρώτων υλών και του παραγομένου σκυροδέματος η μονάδα είναι εξοπλισμένη με εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου.

Η μονάδα παραγωγής στο 4ο χλμ Εχίνου – Μελιβοίων, δίνει στην εταιρεία το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της άμεση εξυπηρέτηση σε όλο τον Ν. Ξάνθης.